BHAAV SAMADHI VICHAAR SAMADHI KAKA BHAJANS

BHAAV SAMADHI VICHAAR SAMADHI - Gujarati BHAJAN

Hymn No. 1119 | Date: 02-Jan-1988
   Text Size Increase Font Decrease Font

જગનિયંતા જ્યાં દેવા લાગે, રાખે ના કચાશ લગાર

  No Audio

Jagniyanta Jya Deva Lage, Rakhe Na Kayash Lagar

કૃપા,દયા,કરુણા (Grace, Kindness, Mercy)


1988-01-02 1988-01-02 https://www.kakabhajans.org/bhajan/default.aspx?id=12608 જગનિયંતા જ્યાં દેવા લાગે, રાખે ના કચાશ લગાર જગનિયંતા જ્યાં દેવા લાગે, રાખે ના કચાશ લગાર
સમજીને તો માંગી લેજો, કરીને તો પૂરો વિચાર
જગમાં પામ્યા છે જે જે, પામ્યા જ્યાં કૃપા અપાર
દેશે એ તો મોકળા મને, રાખશે ના કચાશ લગાર
ભાગ્યને ભી જાજે તું ભૂલી, છે ભાગ્યનો એ ઘડનાર
દેવું હશે એણે જ્યાં, કરશે ના એ બીજો વિચાર
પાત્ર કુપાત્ર જાશે એ ભૂલી, વરસાવસે કૃપા અપાર
જગ તો રહેશે એ તો જો તું, ભર્યો છે પાસે સર્વ ભંડાર
કૃપા કાજે કર તું તૈયારી, રાખ ના કચાશ એમાં લગાર
મેળવવા ના કહેવું પડે એને, દેશે એ તો તત્કાળ
Gujarati Bhajan no. 1119 by Satguru Devendra Ghia - Kaka
જગનિયંતા જ્યાં દેવા લાગે, રાખે ના કચાશ લગાર
સમજીને તો માંગી લેજો, કરીને તો પૂરો વિચાર
જગમાં પામ્યા છે જે જે, પામ્યા જ્યાં કૃપા અપાર
દેશે એ તો મોકળા મને, રાખશે ના કચાશ લગાર
ભાગ્યને ભી જાજે તું ભૂલી, છે ભાગ્યનો એ ઘડનાર
દેવું હશે એણે જ્યાં, કરશે ના એ બીજો વિચાર
પાત્ર કુપાત્ર જાશે એ ભૂલી, વરસાવસે કૃપા અપાર
જગ તો રહેશે એ તો જો તું, ભર્યો છે પાસે સર્વ ભંડાર
કૃપા કાજે કર તું તૈયારી, રાખ ના કચાશ એમાં લગાર
મેળવવા ના કહેવું પડે એને, દેશે એ તો તત્કાળ
સદ્દગુરુ દેવેન્દ્ર ઘીયા (કાકા)

Lyrics in English
jaganiyanta jya deva lage, rakhe na kachasha lagaar
samajine to mangi lejo, kari ne to puro vichaar
jag maa panya che je, panya jya kripa apaar
deshe e to mokala mane, rakhashe na kachasha lagaar
bhagyane bhi jaje has bhanara,
chumanohe ghagy ene jyam, karshe na e bijo vichaar
patra kupatra jaashe e bhuli, varasavase kripa apaar
jaag to raheshe e to jo tum, bharyo che paase sarva bhandar
kripa kaaje kara tu taiyari, rakha na kachasha ema lagaar
lagaar melavava na kade en tatkala

Explanation in English
In this Gujarati bhajan, he is canvassing the Divine Grace.
He is saying...
When the executor of this world starts giving, he will not hold back at all.
You must ask with proper understanding and after thinking it through.
Whatever is achieved in life is only with the grace of Divine.
He will give with open heart, he will not hold back at all.
Forget about your destiny, he is the actual creator of your destiny, (can change it when he wants).
When he wants to give, he will not think about anything else.
Forgetting about your worthiness, he will shower limitless grace.
The world will be shocked to see that he has all the treasures with him.
You should make efforts to be worthy of his grace, don’t hold back in your efforts.
You will receive without asking for it, he will give instantly.
Kaka (Satguru Devendra Ghia) is explaining about the unexplainable shower of Divine Grace, when you become worthy of it. Your circumstances will change without you comprehending it. Things will move in right direction without even your knowing of it. Things will happen before you even asking for it. Your destiny will take unexpected turn. Kaka (Satguru Devendra Ghia) is urging us to become worthy of such Divine Blessings with utmost efforts in the direction of devotion and surrender. And, watch the miracles happening all around you.

First...11161117111811191120...Last
Publications
He has written about 10,000 hymns which cover various aspects of spirituality, such as devotion, inner knowledge, truth, meditation, right action and right living. Most of the Bhajans are in Gujarati, but there is also a treasure trove of Bhajans in English, Hindi and Marathi languages.
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall