BHAAV SAMADHI VICHAAR SAMADHI KAKA BHAJANS

BHAAV SAMADHI VICHAAR SAMADHI - Gujarati BHAJAN

Hymn No. 1179 | Date: 18-Feb-1988
   Text Size Increase Font Decrease Font

સર્વશક્તિમાન પ્રભુને હૈયામાં ભજી, હૈયે નનૈયો ના ભણજે

  Audio

Sarvshaktiman Prabhune Haiyama Bhaji, Haiye Nnaiyo Na Bhadje

જીવન માર્ગ, સમજ (Life Approach, Understanding)


1988-02-18 1988-02-18 https://www.kakabhajans.org/bhajan/default.aspx?id=12668 સર્વશક્તિમાન પ્રભુને હૈયામાં ભજી, હૈયે નનૈયો ના ભણજે સર્વશક્તિમાન પ્રભુને હૈયામાં ભજી, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
કરુણાસાગરની કરુણા વીસરીને, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
રાખે છે હૈયે જ્યાં તું એમાં વિશ્વાસ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
ઉતાર્યા છે એણે કંઈકને તો પાર, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
અશક્ય તો નથી એની પાસે કાંઈ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
જાણે છે એ તારી રજેરજની વાત, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
એની બુદ્ધિ તોલે તો ન આવે કાંઈ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
છે એ તો સદા કૃપાનિધાન, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
સર્વ શંકા સમાવી, કરજે શંકાનું સમાધાન, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
છે એ એકજ પૂર્ણતાના પહાડ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
છે એ સદાયે જાગ્રત, કરે બાળને માફ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
નથી એની પાસે તો કંઈ અજાણ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
https://www.youtube.com/watch?v=m0ghCeQ7SJ8
Gujarati Bhajan no. 1179 by Satguru Devendra Ghia - Kaka
સર્વશક્તિમાન પ્રભુને હૈયામાં ભજી, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
કરુણાસાગરની કરુણા વીસરીને, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
રાખે છે હૈયે જ્યાં તું એમાં વિશ્વાસ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
ઉતાર્યા છે એણે કંઈકને તો પાર, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
અશક્ય તો નથી એની પાસે કાંઈ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
જાણે છે એ તારી રજેરજની વાત, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
એની બુદ્ધિ તોલે તો ન આવે કાંઈ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
છે એ તો સદા કૃપાનિધાન, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
સર્વ શંકા સમાવી, કરજે શંકાનું સમાધાન, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
છે એ એકજ પૂર્ણતાના પહાડ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
છે એ સદાયે જાગ્રત, કરે બાળને માફ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
નથી એની પાસે તો કંઈ અજાણ, હૈયે નનૈયો ના ભણજે
સદ્દગુરુ દેવેન્દ્ર ઘીયા (કાકા)

Lyrics in English
sarvaśaktimāna prabhunē haiyāmāṁ bhajī, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
karuṇāsāgaranī karuṇā vīsarīnē, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
rākhē chē haiyē jyāṁ tuṁ ēmāṁ viśvāsa, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
utāryā chē ēṇē kaṁīkanē tō pāra, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
aśakya tō nathī ēnī pāsē kāṁī, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
jāṇē chē ē tārī rajērajanī vāta, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
ēnī buddhi tōlē tō na āvē kāṁī, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
chē ē tō sadā kr̥pānidhāna, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
sarva śaṁkā samāvī, karajē śaṁkānuṁ samādhāna, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
chē ē ēkaja pūrṇatānā pahāḍa, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
chē ē sadāyē jāgrata, karē bālanē māpha, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē
nathī ēnī pāsē tō kaṁī ajāṇa, haiyē nanaiyō nā bhaṇajē

Explanation in English
In this Gujarati bhajan,
He is saying…
Worshipping omnipotent Almighty from the heart, then don’t recite no in your heart.
Forgetting the compassion of the compassionate, then don’t recite no in your heart.
When you are keeping faith in him then don’t recite no in your heart.
He has taken so many to the ultimate destination, then don’t recite no in your heart.
Nothing is impossible for him, then don’t recite no in your heart.
He knows everything about you, then don’t recite no in your heart.
His intellect is immeasurable, then don’t recite no in your heart.
He is ever so gracious, then don’t say recite in your heart.
Ending all the doubts, clearing all your doubts, then don’t recite no in your heart.
He is the only one such mountain of completeness, then don’t recite no in your heart.
He is always vigilant, he forgives his child, then don’t recite no in your heart.
Nothing is hidden from him, then don’t recite no in your heart.
Kaka (Satguru Devendra Ghia) is singing this bhajan in the glory of The Almighty. The Omnipotent, The Omnipresent, The Divine, Gracious Almighty.

First...11761177117811791180...Last
Publications
He has written about 10,000 hymns which cover various aspects of spirituality, such as devotion, inner knowledge, truth, meditation, right action and right living. Most of the Bhajans are in Gujarati, but there is also a treasure trove of Bhajans in English, Hindi and Marathi languages.
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall