BHAAV SAMADHI VICHAAR SAMADHI KAKA BHAJANS

BHAAV SAMADHI VICHAAR SAMADHI - Gujarati BHAJAN

Hymn No. 1398 | Date: 28-Jul-1988
   Text Size Increase Font Decrease Font

બોલાવી માને તારે દ્વાર, અવગણના તો કરતો નહિ

  No Audio

Bolavi Mane Tare Dware, Avgadna Toh Karto Nahi

પ્રેમ, ભક્તિ, શિસ્ત, શાંતિ (Love, Worship, Discipline, Peace)


1988-07-28 1988-07-28 https://www.kakabhajans.org/bhajan/default.aspx?id=12887 બોલાવી માને તારે દ્વાર, અવગણના તો કરતો નહિ બોલાવી માને તારે દ્વાર, અવગણના તો કરતો નહિ
કરવા સેવા, રહેજે સદા તૈયાર, અવગણના તો કરતો નહિ
આવશે, કરી આમંત્રણનો સ્વીકાર, અવગણના તો કરતો નહિ
પ્રતિક્ષણ તો જોજે તું એની વાટ, અવગણના તો કરતો નહિ
સદા ધરીને તો માયાનું ધ્યાન, અવગણના તો કરતો નહિ
છે એ તો સદા સુખનો ભંડાર, અવગણના તો કરતો નહિ
જગની કરીને નક્કામી વાત, અવગણના તો કરતો નહિ
દેનારી છે એ તો, ભંડારોની ભંડાર, અવગણના તો કરતો નહિ
કરીને બંધ તો તારી આંખ, અવગણના તો કરતો નહિ
સદા આવકારવા રહેજે તૈયાર, અવગણના તો કરતો નહિ
Gujarati Bhajan no. 1398 by Satguru Devendra Ghia - Kaka
બોલાવી માને તારે દ્વાર, અવગણના તો કરતો નહિ
કરવા સેવા, રહેજે સદા તૈયાર, અવગણના તો કરતો નહિ
આવશે, કરી આમંત્રણનો સ્વીકાર, અવગણના તો કરતો નહિ
પ્રતિક્ષણ તો જોજે તું એની વાટ, અવગણના તો કરતો નહિ
સદા ધરીને તો માયાનું ધ્યાન, અવગણના તો કરતો નહિ
છે એ તો સદા સુખનો ભંડાર, અવગણના તો કરતો નહિ
જગની કરીને નક્કામી વાત, અવગણના તો કરતો નહિ
દેનારી છે એ તો, ભંડારોની ભંડાર, અવગણના તો કરતો નહિ
કરીને બંધ તો તારી આંખ, અવગણના તો કરતો નહિ
સદા આવકારવા રહેજે તૈયાર, અવગણના તો કરતો નહિ
સદ્દગુરુ દેવેન્દ્ર ઘીયા (કાકા)

Lyrics in English
bolavi mane taare dvara, avaganana to karto nahi
karva seva, raheje saad taiyara, avaganana to karto nahi
avashe, kari amantranano svikara, avaganana to karto nahi
pratikshana to joje tu eni vata, avaganana to karto nahi
saad dharine to karato, avanum nahi
che e to saad sukh no bhandara, avaganana to karto nahi
jag ni kari ne nakkami vata, avaganana to karto nahi
denari che e to, bhandaroni bhandara, avaganana to karto nahi
kari ne bandh to taari ankha, avaganana to karto nahi
saad avakanarava, ra karto nahi

Explanation in English
In this Gujarati bhajan Kaka (Satguru Devendra Ghia) ji is into love and worship of the Divine Mother and he is also teaching us to not ignore the Divine Mother's presence. To be ready in her service always & welcome her . To be dedicated in her worship, as ignoring her would be ignoring our good fortune.
Kakaji says
When you called the Divine Mother at your door, now do not ignore.
Always be ready to give service, do not ignore it.
She shall come accepting the invitation do not ignore it.
Every moment you have waited for it, now do not ignore it.
You have always paid attention to Illusions, now do not ignore it.
It is a treasure of happiness do not ignore it.
Do not talk anything nonsense regarding this world, do not ignore it.
She is the giver of treasure of treasures do not ignore it .
Do not ignore it by just closing your eyes. Be ready to welcome her, do not ignore her.

First...13961397139813991400...Last
Publications
He has written about 10,000 hymns which cover various aspects of spirituality, such as devotion, inner knowledge, truth, meditation, right action and right living. Most of the Bhajans are in Gujarati, but there is also a treasure trove of Bhajans in English, Hindi and Marathi languages.
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall