BHAAV SAMADHI VICHAAR SAMADHI KAKA BHAJANS

BHAAV SAMADHI VICHAAR SAMADHI - Gujarati BHAJAN

Hymn No. 1397 | Date: 28-Jul-1988
   Text Size Increase Font Decrease Font

પ્રગતિના પથ પર ચાલવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો

  No Audio

Pragatina Path Par Chalva, Ah Vacche Na Lavto

વિકાર, માયા, દંભ (Vikaar, Illusion, Hypocrisy)


1988-07-28 1988-07-28 https://www.kakabhajans.org/bhajan/default.aspx?id=12886 પ્રગતિના પથ પર ચાલવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો પ્રગતિના પથ પર ચાલવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
સંબંધ અન્યથી જાળવવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
જ્ઞાન સદા તો પામવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
મુશ્કેલીમાંથી બ્હાર આવવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
જગમાં સફળતા પામવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
સમર્થનો તો સાથ લેવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
આનંદે તો સદા મ્હાલવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
અન્યને જોવા કે જાણવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
સંસારે સદા સુખી રહેવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
પ્રભુના દર્શન તો પામવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
Gujarati Bhajan no. 1397 by Satguru Devendra Ghia - Kaka
પ્રગતિના પથ પર ચાલવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
સંબંધ અન્યથી જાળવવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
જ્ઞાન સદા તો પામવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
મુશ્કેલીમાંથી બ્હાર આવવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
જગમાં સફળતા પામવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
સમર્થનો તો સાથ લેવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
આનંદે તો સદા મ્હાલવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
અન્યને જોવા કે જાણવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
સંસારે સદા સુખી રહેવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
પ્રભુના દર્શન તો પામવા, અહં વચ્ચે ના લાવતો
સદ્દગુરુ દેવેન્દ્ર ઘીયા (કાકા)

Lyrics in English
pragatina path paar chalava, Aham vachche na lavato
sambandha anyathi jalavava, Aham vachche na lavato
jnaan saad to pamava, Aham vachche na lavato
mushkelimanthi bhaar Avava, Aham vachche na lavato
jag maa saphalata pamava, Aham vachche na lavato
samarthano to Satha leva, Aham vachche na lavato
anande to saad nhalava, aham vachche na lavato
anyane jova ke janava, aham vachche na lavato
sansare saad sukhi raheva, aham vachche na lavato
prabhu na darshan to pamava, aham vachche na lavato

Explanation in English
In this Gujarati bhajan Kaka (Satguru Devendra Ghia) ji is expounding on Ego and teaching us to avoid it as it creates a lot of hindrance in a humans life. To live a happy life in this world, it's necessary to abandon ego.
Kaka (Satguru Devendra Ghia) ji teaches
To walk on the path of progress, do not bring ego in between.
To maintain the relationship with others, do not bring ego in between.
To get knowledge, do not bring ego in between.
To come out from trouble, do not bring ego in between.
To succeed in this world, do not bring ego in between.
To get support from the strong & successful, do not let ego come in between.
To know or to see other's, do not bring ego in between.
To get happiness, do not let ego come in between.
To be happy in the world forever, do not let ego come in between.
To get the vision of the Lord, do not bring ego in between.
Here Kakaji tells us that ego shall snatch away your progress, peace & prosperity. So it's necessary to stay away from being egoistic.

First...13961397139813991400...Last
Publications
He has written about 10,000 hymns which cover various aspects of spirituality, such as devotion, inner knowledge, truth, meditation, right action and right living. Most of the Bhajans are in Gujarati, but there is also a treasure trove of Bhajans in English, Hindi and Marathi languages.
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall
Pediatric Oncall